mandag 28. mai 2012

En ny milepæl!


Da vi rundet rundkjøringen på Talgje denne helgen, hørtes høye jubelrop i bilen vår (som overdøvet selv den rare lyden rattet gav fra seg hver gang vi svingte, og som vi etterhvert fant ut skyltes at det lakk olje fra servostyringen, men den konsekvens at bilen måtte parkeres med en gang vi kom hjem, i påvente av at verkstedet åpner på tirsdag! Ergo ble det ingen maling denne helgen...)

En ny milepæl er nådd: huset er ferdig utvendig og står nå på egne bein, hehe:
Alt stillas er fjernet og alle sider av huset er ferdig:-) Dvs. det mangler ennå pynten på magebeltet, balkong-rekkverk og rekkverk fremme ved inngangene, men det er jo bare småtteri... (Haha, sier jeg som knapt vet opp ned på en hammer;-))

Så nå kan dere bli med på en "tur" rundt huset:-)
Forsiden, som vender øst, og inneholder fra venstre mot høyre: teknisk rom, grovinngang, baderom, hall og TV-stue, og Tuvas rom i 2. etg,
kortenden som vender nord, og innenfor her ligger stuene, med TV-stua i hjørnet til venstre, og foreldresoverom og gutterommet i 2. etg,
"baksiden" som vender mot vest, og fra venstre mot høyre er rommene: stue, spisestue og kjøkken, og loftstue oppe med balkongen, 
og kortenden som vender mot sør, og inneholder kjøkken, vaskerom og teknisk rom nede og hobbyrom og baderom oppe.

Trappene foran inngangsdørene og foran spisestua, var nå ferdig størknet, og klare til å ta i bruk:-)

Kjøkkendøra var også satt inn, og må selvsagt testes umiddelbart;-)
Her skal vi annlegge terrasse med en vedlikeholdsfri tresort vi kom over på hage- og fritidsmessen vi var på tidligere i vår, som kalles Accoya. Den blir til og med finere med årene (hm, noen likhetstrekk med oss kvinner altså;-)

Ytterdøren blir nok ikke ferdig før like før vi flytter inn, men så blir den til gjengjeld veldig fin:-)
Så istedetfor denne noe kjedelige "duken", vil du som gjest entre gjennom denne døren:
Den er tegnet og lages av Ege dører i Egersund, og vi skal ha denne doble døren i gustaviansk blå, som dette:
Og så skal vi ha en enkel matchende dør i hvitt til grovinngangen.

Nå begynner dere sikkert å bli lei dette gnålet om taket, men vi synes det er såå fint, og må bare vise hvor fint det tar seg ut i solskinn:

Ellers var gutterommet ferdig platet,

og de er nå i gang med hobbyrommet:
Vi får satse på maling neste helg:-) Og når det gjelder tapetsering, må vi bare avgjøre hvem som skal få det ærefulle oppdraget av mengden av frivillige som har meldt seg, hehe.....

Vi koser oss med å lese byggmennenes meldinger på veggene rundt omkring, og synes det er med på å gi huset litt ekstra sjel;-)

Og til slutt en melding til Gard Maskin; ser ut til at rekrutteringsgrunnlaget for fremtiden på ingen måte gir grunn til bekymring:
For enkelte vekkes interessen for stein og steinlegging allerede før de kan gå:-)



















3 kommentarer:

  1. Noe sier oss at innflyttingsdagen nærmer seg med stormskritt,og at det ligger an til ettårsbursdagsfest og innvielsesfest omtrent på samme dag---?Ellers mener vi at hele prosessen og huset og "byggemennene" bør være mal for hvordan det kan gjøres og skal gjøres!Huset er så nydelig og "velfundert" at det fortjener en reportasje i "Vakre hjem",synes "svigerfarmoder`n".Gleder oss til å trede innenfor de lekre dørene.

    SvarSlett
  2. Fantastisk fint hus!! Dette kan dere virkelig være stolte av!!

    SvarSlett
  3. Takk for hyggelige kommentarer Stein/Anne Lise og Bergljot, det er veldig kjekt å få så fine tilbakemeldinger på huset vårt:-) Og vi er selvsagt helt enige i dem;-)

    Innflytningsdato og ett-års dag nærmer seg med stormskritt, henholdsvis 6. og 5. juli. Hadde vært hyggelig å feire dagen i det nye huset (selv om vi ikke har klart å flytte inn på selve dagen)! Byggmennene og Tor Einar har ennå stor tro på å bli ferdige til fastsatt dato, så det er jo bra:-) Jeg har lest litt for mange byggeblogger nå til å være like optimistisk... Men nå har jo ikke de hatt våre effektive og dyktige byggmenn, og hvis nå bare fliseleggeren kommer i gang snart, så er det mye som tyder på innflytning i løpet av juli:-)

    Ellers må jeg bare fortelle at kunne ha vært lykkelig innehaver av førerkortet nå (kanskje hvertfall...;-)), men at jeg pga streiken ikke fikk kjørt opp i går, og har nå ingen anelse om når jeg får ny dato....! Men, men, de kjemper jo for en god sak! Dog, jeg lurte et øyeblikk på om jeg burde tatt en telefon til Jens, og informert ham om hvilke vidtrekkende konsekvenser denne tilbakeholdenheten hans får, hehe...

    SvarSlett